12 Ocak 2016 Salı

Davlumbaz Yangın Söndürme Sistemleri

Yangın söndürme konusunda son derece güvenilir olan davlumbaz yangın söndürme sistemleri; özellikle topluluğun bulunduğu yerlerde tercih edilmektedir. Ekonominizi ve can güvenliğinizi en az sizin kadar düşünen davlumbaz yangın söndürme sistemlerini otel, okul, hastane, alışveriş merkezleri ve daha örnek verilecek pek çok alanda kullanılabilir. Özellikle bu alanların mutfaklarında kullanılan davlumbazlar yanıcı maddeleri içine hapsederek ortamda bulunan kirli havayı temiz hava ile değiştirmektedir. Sağlığımız için tercih edilmesi gereken davlumbazların temizlikleri kesinlikle aksatılmadan yapılmalıdır. Aksi durumlarda içerisinde birikmekte olan yanıcı maddeler günden güne daha da fazlalaşır ve bir süre sonra ciddi yangınlara neden olur. Bunu engellemek adına sistemin temizliğine dikkat edilmesi gerekmektedir. Yangına sebep olacak yanıcı maddeleri içerisine hapsederek yangın çıkma olasılığını minimum düzeye ulaştıran davlumbazların başlıca özellikleri şunlardır:
Yangın esnasında otomatik olarak devreye girmektedir. Bu özelliği sayesinde yangın kolaylıkla kontrol altına alınabilir.
Davlumbaz söndürme sistemlerinin içerisinde yangını söndürmede önemli bir yere sahip olan PH seviyesi düşük potasyum karbonat bazlı sıvı yer alır. Bu sıvı ilgili ortama kısa sürede yayılarak yangını söndürür.
Davlumbaz yangın söndürme sistemlerinin içerisinde yer alan metal detektörler sayesinde sistemde çıkan yangın anında algılanabilir.
Yangının çıktığı alana köpük şeklinde sıvı gönderen davlumbazlar yangının oksijenle temas etmesini engeller.
Yangın çıktıktan çok kısa bir süre sonra devreye giren davlumbaz yangın söndürme sistemleri; yangını büyümeden engelleyebilir. Bu sayede mutfakta çıkan ufak bir yangın tüm mekâna yayılmadan söndürülür.
2009 yılında çıkmış olan yönetmelik kararına göre artık yangın tehlikesi olan alanlarda uyarı tesisatı ve gaz algılamanın kullanılması zorunlu bir hale gelmiştir. Özellikle alışveriş merkezlerinde, yemek fabrikalarının mutfaklarında ve yüksek binalarda kullanılmakta olan gazın özelliklerine göre gaz algılamanın ve uyarı tesisatının kullanılması kesinlikle zorunludur ifadesi 2009 yılında çıkmış olan yönetmelikte yer almaktadır. Davlumbaz yangın söndürme sistemleri bir seferde yüzden fazla insana hizmet veren her mekânın mutfağında kesinlikle olması gereken bir sistemdir. Mekânın ve insanların güvenliği açısından önem taşıyan davlumbazlar son derece yaygın olarak kullanılmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder